Project: Historische wandelroute

Project gegevens

Bertus Rietberg
1 januari 2019
In behandeling

Het idee

Wandelen is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het is o.a. goed voor hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten, spieren, gewicht en geheugen (zie bv. www.gezondheidsnet.nl/wandelen/daarom-is-wandelen-zo-gezond). Het kan een positieve invloed hebben op je humeur, het kan je opgewekter maken en het kan helpen tegen eenzaamheid (je komt immers je huis uit en je kunt samen met anderen wandelen).

De gemeente Bronckhorst is uitgeroepen tot Wandelgemeente van 2018 door 'te voet’, de wandelkrant van Nederland. Bronckhorst heeft een groot aanbod aan wandelmogelijkheden (Volgens wandelnet.nl in totaal zelfs 448 kilometer aan wandelpaden). Het zijn vaak bijzondere themaroutes zoals de Hackfortse Enkroute, Boelekeerlspad, de van Molen tot Molenroute, de Ockhorstroute en de Kolken- en Kastelenroute.
Er ontbreken echter wandeltochten die de inwoners van Bronckhorst zelf aanmoedigen om samen te gaan wandelen. Dit kan mogelijk bereikt worden met wandelroutes door de grootste kernen van Bronckhorst, langs opvallende tegels met foto’s van verdwenen gebouwen en onderling verbonden door fietsroutes.
Een dergelijke route kan motiverend werken (je ziet een tegel en bent benieuwd naar de volgende), het helpt sociale contacten tot stand te brengen (als mensen naar een foto staan te kijken, is de kans groot dat er gesprekken over het onderwerp ontstaan) en oudere mensen kunnen herinneringen ophalen tijdens een wandeling/rolstoeltocht.

Indrukken van het idee

Contactformulier

Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie, voor het delen van een idee of voor een afspraak voor een gesprek. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.